Tukea erityisryhmille

Kuusamon seurakunnassa on haluttu ottaa erityisryhmät huomioon, jotta jokainen vammastaan/sairaudestaan huolimatta voisi täysipainoisesti osallistua seurakunnan toimintaan.

Näkövammaiset

Näkövammaistyön tarkoituksena on tukea näkövammaisia ja heidän omaisiaan.

Näkövammaisille on oma kerho kuukauden parillisina keskiviikkoina klo 12.00.

Yhteinen vertaistuki on tässä kerhossa tärkeä asia.

Kerhossa näkövammaiset tapaavat toisiaan, siellä keskustellaan yhteisistä asioista. Hartauden lisäksi ohjelmassa on mielen ja muistin virkistystä, pientä liikettä nivelille ja koko keholle, asiantuntijavierailuja,mukavaa yhdessäoloa ja tietenkin päiväkahvit.

Yhteistyökumppaneiden vierailuja on toimikaudella muutamia.

Näkövammaisten kerhot löytyvät tapahtumakalenterista.

Kuulovammaiset

Kuulovammaisia kohdataan kotikäynneillä ja vastaanotolla. Lisäksi järjestetään leiripäivä ja adventinajan tapahtuma vuosittain.

Näkö- ja kuulovammaisten yhteyshenkilönä toimii
Marjatta Karvolalta, puh. 050 591 3440

Kehitysvammaiset

Kehitysvammaisten omaa toimintaa seurakunnassa ovat kerhot ja "Meidän kirkko" -kirkkohetket.

Aikuisten kehitysvammaisten iltakerho kokoontuu kerran kuukaudessa seurakuntatalon pienessä salissa. Ajankohtaa voi seurata Kirkollisista ilmoituksista Koillisanomista ja Koillismaan Uutisista ja internetistä.

Kerran kuukaudessa on kerhotuokio myös asumisyksiköissä sekä Keva-keskuksessa.

Lisätietoja saat Johanna Saapungilta puh. 050 3800 799

Mielenterveystyö

Mielenterveystyössä kohdataan mielenterveyskuntoutujia ja heidän omaisiaan.
Työtä tehdään kotikäynneillä ja toimistovastaanotoilla sekä järjestämällä leirejä, retkiä ja ryhmätoimintaa erilaisissa muodoissa. Yhteistyötä tehdään kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa.

Mielenterveyskuntoutujien omaisten ryhmä kokoontuu syys- ja kevätkaudella kerran kuussa.

Oman henkisen jaksamisen ja mielenterveyden kysymyksissä voit luottamuksellisesti kääntyä diakoniatyöntekijöiden tai seurakunnan muiden työntekijöiden puoleen. Yksin ei tarvitse jäädä elämän huolien ja ahdistusten keskelle.

Mielenterveystyön yhteyshenkilönä toimii diakoniatyöntekijä Maria Törmänen puh. 050 591 3438

Omaishoitajat

Omaishoitaja- jos haluat kuuntelijaa ja arjen asioiden yhteistä pohtimista voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään. Omaishoitotilaanteessa on monia asioita, joita on hyvä jakaa jonkun kanssa.

Omaishoitajia ja hoidettavia kutsutaan kerran kuukaudessa Porkkatörmälle päiväkahville. Kokoontumisissa annetaan tietoa ajankohtaissta asioista ja tapahtumista.

Ryhmää ohjaavat Kuusamon kaupungin omaishoidosta vastaava Marja-Leena Kanerva puh. 050 581 4328 sekä Diakoniatyöntekijä Anne Vanttaja puh. 050 591 3441.

Omaishoitajille järjestetään vuosittain rovastikunnallinen virkistyspäivä, virkistyspäivässä nautitaan hyvästä ruuasta ja yhdessäolosta. Lisäksi järjestetään yhteinen joulujuhla Kuusamon kaupungin ja Koillismaan Omaiset ja läheiset ry:n kanssa.

Linkit:

Omaiset ja läheiset - liitto ry

Koillismaan omaishoitajat ja läheiset ry

Kuusamon kaupunki omaishoito

Tarkempia tietoja kaikista erityisryhmien tulevista tilaisuuksista saat seuraamalla Internet-sivujen tapahtumakalenteria, Koillis-Sanomien ja Koillismaan Uutisten kirkollisia ilmoituksia.

kivet läjässä