Yhteisvastuu

TULE ROHKEASTI MUKAAN TEKEMÄÄN YHTEISTÄ HYVÄÄ!

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

TÄMÄN VUODEN YHTEISVASTUUKERÄYS TORJUU NÄLKÄÄ TEEMALLA #RUOKATRENDIT 2018

Keräys tukee täällä Suomessa taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Käytännössä apu voi olla esimerkiksi ruokaturvaa silloin, kun jääkaappi on tyhjä, mutta rahapäivään on vielä tovi aikaa. Tai tukea esimerkiksi pyykinpesukoneen ostoon silloin, kun varat riittävät vain ruoan hankkimiseen.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuukeräys toteutuu myös tänä vuonna monien tapahtumien kautta; tulossa on esimerkiksi ystävänpäivätapahtuma, toivemusiikkikonsertti, pääsiäismyyjäiset ja latukahvila. Ehkäpä Yhteisvastuu näkyy myös muissa paikkakunnan tapahtumissa urheilusta tansseihin ja perhetapahtumiin. Tapahtumissa on usein myös erilaisia arpajaisia yhteisvastuun hyväksi. Haluaisitko sinä antaa panoksesi jollakin tavalla tämän vuoden keräykselle? Tule mukaan kertomaan ideoistasi tai kuulemaan mahdollisuuksista, olet lämpimästi tervetullut!

Yhteisvastuukerääjät

Lipaskeräys

Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, keräysliivin ja nimilapun, joiden avulla voit tehdä Yhteisvastuukeräystä vaikkapa marketin aulassa tai torilla. Tuntikin riittää ja lippaan kanssa seisominen tai kiertäminen voi olla hauskempaa kaverin kanssa. Ota yhteyttä, niin sovitaan yhdessä keräysajasta ja -paikasta.

työntekijät keräämään lähdössä

Listakeräys

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä seurakunnan nimeämälle henkilölle.

Kirkkotie 1 B
93600 Kuusamo

Lähimmäispalvelu, vanhustyö, kuulovammaiset ja asiakastyö kodeissa ja vastaanotolla

Kirkkotie 1 B