Lähetys- ja avustustyö

Tule mukaan lähetyspiireihin ja -kerhoihin, tule avuksi vapaaehtoisten reippaaseen joukkoon tai lahjoita myyjäisiin kakku taikka sukat.

Lähetyspiiri

Ohjelma koostuu tilannekatsauksista nimikkolähettien työhön, lauluhetkistä, vierailijoista, rukouksista ja keskusteluista.

Lähetyspiiri kokoontuu joka toinen maanantai seurakuntatalolla tai jonkun kotona.

Nuttu/askartelukerho

Nuttu/askartelukerhossa tehdään käsitöitä lähetysmyyjäisiin, omaksi iloksi ja lahjoituksiin.

Nuttukerho kokoontuu joka toinen maanantai ryhmätilassa seurakunnan asuinkerrostalossa.

Lähetyslounaat

Lähetyslounaita järjestetään 2-4 kertaa vuodessa, joissa tarvitaan vapaaehtoista apua keittiötöissä, esimerkkilounaita: äitien- ja isänpäivälounas, lähetyslounas sekä tarvittaessa lounaita vieraileville ryhmille.

Lähetystyö vapaaehtoisineen loihtii myös monien seurakunnan tilaisuuksien/tapahtumien tarjoiluja ja valmistaa myyntiin ns. sesonkiherkkuja esim. vappuna munkkeja ja laskiaisena hernerokkaa yms.

piispankävely

Myyjäiset

Lähetysmyyjäisiä järjestetään useamman kerran vuodessa, joihin voi osallistua leipomalla tai käsitöin. Sinäkin voit tehdä myyjäisiin vaikka villasukkia ja osallistua tällä tavalla mukaan lähetystyöhön.

Missio-kesäkahvila/kirppis

Tuotto menee lastenleirin tukemiseen Vienan Karjalan Kalevalassa.

Kahvilat kesäkuussa.

Vierailut

Toimintaan kuuluvat mm. seurakuntamatkat, lähettien kotimaanvierailut ja muut vierailut esim. Venäjälle; Vienan Karjalan Kalevalaan sekä naapuriseurakuntien lähetyspiirien vierailut. Lähetyssihteeri tekee tarvittaessa vierailuja mm. kouluille ja päiväkoteihin. Hän on mukana rippikoulutyössä ja ym. toiminnassa.

lankoja ja puikkoja

Tasaus-kampanja

Tasauskeräys kerätään syys- ja kevätpäiväntasauksen tienoilla vapaaehtoisten voimin marketeilla. Keväällä ja syksyllä on järjestetään tasaustempauksia, esim. syksyllä piispansauvakävelyä ja pyöräilyä, kevätpäivän tasauksen aikaan pilkkikisat, Kuusamon suuri järvitutkimuksen kanssa.

Tasaus on Suomen Lähetysseuran kampanja, jolla tasoitetaan tietä yhteiskunnan heikoimmille. Kampanjan avulla hankituilla varoilla luodaan kestäviä onnen edellytyksiä niille, joilla ei muuten olisi toivoa paremmasta.

Kauneimmat joululaulut

Kauneimmat Joululaulut kuuluvat suomalaiseen jouluun. Jo 43 vuoden ajan tapahtuma on levittänyt joulumieltä ja tehnyt hyvää kehitysmaissa. Joka vuosi yli miljoona suomalaista osallistuu yhteislaulutilaisuuksiin ja laulaa hyvän asian puolesta.

Kauneimpien joululaulujen-kolehti kerätään Suomen lähetysseuran eri kohteisiin vuosittain.

Pirkko Jaurakkajärvi
Lähetyssihteeri-vapaaehtoistyön koordinaattori