Nuori, tule mukaan!

Nuorten kahvilat

Nuortenillat ovat suunnattu 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Nuortenilloissa on monipuolista tekemistä. Illan ohjelmasta vastaavat työntekijät ja/tai isoset. Illoissa on myös hyvä hetki kysyä ja kertoa mieleen pulpahtelevia asioita. Yhteisen ohjelman lisäksi tarjolla on mm. lautapelejä, biljardi sekä musiointia.

Rippikoululaiset saavat tutustumismerkinnän noin tunnin läsnäolon ja hartauden jälkeen.

Lukuvuoden aikana joka toisena perjantai-iltana on seurakuntatalolla nuorten kahvila. Kahvila on avoinna kello 18-22.

Nuorten messu

Kerran kuukaudessa järjestetään perjantaisin klo 18.00 iltamessu Pyhän Ristin kirkossa tai seurakuntatalon isossa salissa. Messun palvelutehtävissä toimivat vapaaehtoiset seurakunnan nuoret, ja messun musiikista vastaa messubändi.

Wanhat

Wanhojen toimintaan ovat tervetulleita 17-vuotiaat ja sitä vanhemmat nuoret. Osallistumiseen ei vaadita aiempaa isoskoulutusta tai toimintaa seurakunnassa. Kokoonnumme noin kerran kuussa ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin, leireihin sekä retkiin.

Muu toiminta

Nuorisotyö järjestää retkiä monenlaisiin tapahtumiin lähiseurakunnissa ja kauempanakin. Gospel-konsertit ja erilaiset nuorten tapahtumat huomioidaan toiminnassa.

Nuorten kahviloiden ja messujen ajankohdat löydät koulusi ilmoitustaululta, seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterista ja facebook-sivuilta.

Kouluilla tehtävä nuorisotyö

Seurakunnan työntekijät pitävät päivänavauksia Kirkkokedon, Nilonkankaan, Tolpanniemen ja Torangin alakouluilla, Rukan ja Nilon yläkouluilla sekä lukiolla. Yläkouluilla on myös koulukummitoimintaa, jolla tarkoitetaan kouluilla konkreettisesti tehtävää nuorisotyötä. Koulujen kanssa on yhdessä sovittu yhteistyöstä ja pelisäännöistä. Koulukummina toimii Rukalla Kaisa Määttä ja Nilolla Leila Harjumaa. Lisäksi Nilonkankaan, Kirkkokedon ja Torangin alakouluilla koulukummina toimii Tarja Kuusisto.

Erityisnuorisotyö

Kirkon erityisnuorisotyöllä tarkoitetaan lähimmäiskeskeistä nuorisotyötä, joka kohdistuu nuoriin, joiden voidaan olettaa olevan vaarassa syrjäytyä tai ovat alttiita joutumaan vaikeuksiin. Silloin, kun elämä potkii tai ahdistaa ei tarvitse olla yksin, seurakunnan nuorisotyö on käytettävissä elämän kipukohdissa ja tiukoissakin tilanteissa.

Kirkkotie 1 A
93600 Kuusamo