Isoset

Isostoiminta

Tärkeä osa rippikoulutyötä on myös isoskoulutus, joka on Kuusamon seurakunnassa kaksivuotinen. Leirille voi päästä isoseksi suoritettuaan ensimmäisen vuoden isoskoulutuksen.

Keitä ovat isoset?

Isoset ovat rippikoulun käyneitä nuoria, jotka toimivat ryhmänohjaajina rippileireillä sekä muilla leireillä. Leirien lisäksi isoset voivat olla apuna myös monissa muissa seurakunnan tilaisuuksissa.

Miten isoseksi pääsee?

Isoseksi pääsee osallistumalla seurakunnan järjestämään isoskoulutukseen. Isoskoulutukseen voivat ilmoittautua kaikki rippikoulun käyneet nuoret. Ilmoittautua voi joko kesän rippileireillä tai syksyllä kouluilla vierailevalle nuorisotyöntekijälle. Isoskoulutus alkaa vkolla 38.

Koulutus koostuu yhteisistä säännöllisistä tapaamisista sekä yhteisistä viikonloppuleireistä. Ensimmäisen vuoden isoskoulutus järjestetään sekä Rukalla että keskustassa. Rukan ryhmä kokoontuu koululla noin joka toinen tiistai heti koulun jälkeen. Keskustan ryhmä kokoontuu Nilon kerhopisteellä (Katekeetantie 1 C 14) noin joka toinen keskiviikko heti koulun jälkeen. Isoskoulutuskerta kestää 1,5 tuntia. Kakkosvuoden isoskoulutus pidetään torstaisin seurakuntatalolla.

Mitä isoskoulutus pitää sisällään?

Ensimmäisen vuoden isoskoulutus koostuu isosen perustaitojen opettelusta sekä Raamatun tuntemuksesta.

Toisen vuoden isoskoulutus jatkaa siitä mihin ensimmäisenä vuonna lopetettiin. Toisena vuonna opetellaan lisää Raamatun tuntemusta, pohditaan yhdessä kristittynä kasvamista sekä opetellaan uusia taitoja. Koulutus pitää sisällään myös "Syvälle sydämeen sattuu" -- arjen kriisit ja selviytyminen-kurssin.

Mitä se maksaa?

Isoskoulutus on maksutonta.

Syksyn isoskoulutusohjelma:

Ykkösvuoden isoskoulutus alkaa syksyisin.
Syksyn 2017 isoskoulutusryhmät alkavat viikolla 38.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Kaisa Määttään, puh. 050 591 3444.