Nuoret

Kuusamon seurakunnan nuorisotyö järjestää monipuolista toimintaa yli viisitoistavuotiaille nuorille.

Kouluilla tehtävä nuorisotyö

Seurakunnan työntekijät pitävät päivänavauksia Kirkkokedon, Nilonkankaan, Tolpanniemen ja Torangin alakouluilla, Rukan ja Nilon yläkouluilla sekä lukiolla. Yläkouluilla on myös koulukummitoimintaa, jolla tarkoitetaan kouluilla konkreettisesti tehtävää nuorisotyötä. Koulujen kanssa on yhdessä sovittu yhteistyöstä ja pelisäännöistä. Koulukummina toimii Rukalla Kaisa Määttä ja Nilolla Leila Harjumaa. Lisäksi Nilonkankaan, Kirkkokedon ja Torangin alakouluilla koulukummina toimii Tarja Kuusisto.

Erityisnuorisotyö

Kirkon erityisnuorisotyöllä tarkoitetaan lähimmäiskeskeistä nuorisotyötä, joka kohdistuu nuoriin, joiden voidaan olettaa olevan vaarassa syrjäytyä tai ovat alttiita joutumaan vaikeuksiin. Silloin, kun elämä potkii tai ahdistaa ei tarvitse olla yksin, seurakunnan nuorisotyö on käytettävissä elämän kipukohdissa ja tiukoissakin tilanteissa.

Nuorten kahvilat ja messut

Lukuvuoden aikana joka toisena perjantai-iltana on seurakuntatalolla nuorten kahvila. Kahvila on avoinna kello 18-22. Yhteisen ohjelman lisäksi tarjolla on mm. lautapelejä, pöytäjalkapallo sekä karaokea ja muuta musiointia. Kahvilasta voit ostaa 50 sentillä voileivän sekä kahvin, teen tai mehun.
Myös kesäloman aikana järjestetään satunnaisina arki-iltoina kesäkahviloita.

Rippikoululaiset saavat tutustumismerkinnän noin tunnin läsnäolon ja hartauden jälkeen.

Kerran kuukaudessa järjestetään perjantaisin klo 18.00 iltamessu Pyhän Ristin kirkossa tai seurakuntatalon isossa salissa. Messun palvelutehtävissä toimivat vapaaehtoiset seurakunnan nuoret, ja messun musiikista vastaa messubändi.

Nuorten kahviloiden ja messujen ajankohdat löydät koulusi ilmoitustaululta, seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterista ja facebook-sivuilta.

Wanhat

Wanhojen toimintaan ovat tervetulleita 17-vuotiaat ja sitä vanhemmat nuoret. Osallistumiseen ei vaadita aiempaa isoskoulutusta tai toimintaa seurakunnassa. Kokoonnumme noin kerran kuussa ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin, leireihin sekä retkiin.

Muu toiminta

Nuorisotyö järjestää retkiä monenlaisiin tapahtumiin lähiseurakunnissa ja kauempanakin. Gospel-konsertit ja erilaiset nuorten tapahtumat huomioidaan toiminnassa.

Maata Näkyvissä -festarit

Partio

Seurakunta toimii Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot ry lippukunnan taustayhteisönä. Partion ja seurakunnan välisenä yhteyshenkilönä toimii Leila Harjumaa.

Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot ry.
lippukunnanjohtaja Jaana Korpela
p. 040–820 4088

Musiikki

Kitarapiiri, torstaisin klo 16.00 Vanhan pappilan hätävarassa

Messubändi, torstaisin klo 16.45 Vanhan pappilan hätävarassa

Bändiä ja kitarapiiriä vetää nuorisotyön kanttori Maria Suviaro, puh.050 591 3437, sähköposti maria.suviaro@evl.fi.