Rippijuhlat

Rippijuhla eli konfirmaatio, jossa nuoresta tulee seurakunnan täysivaltainen jäsen. Konfirmaatio tapahtuu tavallisesti seurakunnan omassa kirkossa messun yhteydeydessä. Konfirmaatiossa on kysymys kastetun vahvistamisesta uskon tiellä. Rippijuhlia edeltää aina rippikoulun käyminen. Konfirmaatiossa seurakunta rukoilee nuoren puolesta ja kummit voivat osallistua nuoren siunaamiseen.

Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Rippikoulun käynti antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen, oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja oikeuden kummin tehtävään. 16 vuotta täytettyään voi äänestää seurakuntavaaleissa tai asettua itse ehdokkaaksi 18-vuotiaana. Kirkkoherranvaalissa saavat äänestää 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet.

Konfirmaatiomessun jälkeen on tapana järjestää rippijuhlat. Ne voi järjestää kotona tai muussa sopivassa paikassa. Juhliin kutsutaan yleensä mukaan lähiomaiset, perheen ja nuoren ystävät sekä kummit. Juhliin voi kutsua myös rippikoulun isosia ja työntekijöitä. Juhlan ohjelmaksi riittää kahvittelu ja yhdessäolo.

Rippikoulu Kuusamon seurakunnassa

Rippikouluun kutsutaan 15 vuotta täyttäviä nuoria. Siellä pohditaan yhdessä elämään ja uskoon liittyviä asioita. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoululeirejä järjestetään pääsääntöisesti kesäisin Käylän leirikeskuksessa. Kesäleirin kesto on 8 päivää. Yksi leiri järjestetään mahdollisuuksien mukaan myös koulujen hiihtolomalla.

Jos leiririppikoulu ei tunnu sopivalta vaihtoehdolta, voi rippikoulun suorittaa myös päivärippikouluna. Päivärippikoulua järjestetään yleensä loppukesän ja syksyn aikana.

Kirkkoon kuulumattomuus ei ole este

Jos et kuulu kirkkoon, se ei ole este rippikoulun aloittamiselle. Jos olet kiinnostunut rippikoulusta, ota yhteys nuorisotyönohjaajaan tai kirkkoherranvirastoon.

Albat nuorten päällä