Olli Kinnusen Ruskakonsertti

Ruska-ajan konserttisarja alkaa

"Revontulten leikki"

Olli Kinnunen, urut

Ruskakonsertissa kuullaan urkuimprovisaatio "Revontulten leikki"

Kuusamon seurakunnan Ruska-ajan konserttisarjan ensimmäisessä konsertissa 24.9. klo 15 kuullaan tuttua urkujen sointia, kun seurakunnassa vielä vuosi sitten kanttorina toiminut Olli Kinnunen istuu pitkästä aikaa Pyhän Ristin kirkon urkujen penkille. Kinnunen saapuu Kuusamoon Kajaanista, jossa hän toimii urkupainotteisessa kanttorin virassa. Konsertin aikana kuullaan Kuusamon revontulten innoittamana syntynyt, ensimmäisen kerran toivemusiikkikonsertissa kuultu improvisaatio "Revontulten leikki". Improvisaation teemana on tuttu suomalainen kansansävelmä. Konsertissa kuullaan myös kolme urkutoccataa: Marko Hakanpään virren 265 pohjalta säveltämä Toccata, Olli Kinnusen oma Toccata sekä loppuhuipennuksena C-M.Widorin loistelias Toccata urkusinfoniasta nro 5. Konsertissa lauletaan myös yhteisvirsiä ja kuullaan Kinnusen improvisaatioita niiden pohjalta.

Konserttiin ovat tervetulleita kaikenikäiset. Lasten liikehdintä ja ääntely ei haittaa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 5e.

Pyhän Ristin kirkko

Kansanlaulukirkko.