Yhteisvastuukeräyksen avajaiset

su 4.2. kello 11.30

Yhteisvastuukeräyksen avajaiset Iso sali

Yhteisvastuu on yhteinen juttu

Yhteisvastuukeräys 2018 torjuu nälkää lähellä ja kaukana. Tule ottamaan faktat haltuun alkavasta keräyksestä ja tapaamaan vanhoja ja uusia tuttuja kahvikupin ääreen. Arvontaa. Jaossa myös keräyssalkkuja ja lipaskeräysvuoroja.

Tänä vuonna yhteisvastuukeräystä tehdään teemalla #RUOKATRENDIT2018.

Keräys tukee täällä Suomessa taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Käytännössä apu voi olla esimerkiksi ruokaturvaa silloin, kun jääkaappi on tyhjä, mutta rahapäivään on vielä tovi aikaa. Tai tukea esimerkiksi pyykinpesukoneen ostoon silloin, kun varat riittävät vain ruoan hankkimiseen.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuukeräys toteutuu myös tänä vuonna monien tapahtumien kautta; tulossa on esimerkiksi ystävänpäivätapahtuma, toivemusiikkikonsertti, pääsiäismyyjäiset ja latukahvila. Ehkäpä Yhteisvastuu näkyy myös muissa paikkakunnan tapahtumissa urheilusta tansseihin ja perhetapahtumiin. Tapahtumissa on usein myös erilaisia arpajaisia yhteisvastuun hyväksi. Haluaisitko sinä antaa panoksesi jollakin tavalla tämän vuoden keräykselle? Tule mukaan kertomaan ideoistasi tai kuulemaan mahdollisuuksista, olet lämpimästi tervetullut!


Katso myös

la 23.6. klo 10.00

Pyhän Ristin kirkko

Sanajumalanpalvelus

Kansanlaulukirkko.
to 28.6. klo 18.00

Käylän rajaseutukirkko

Iltamessu

Iltamessu
la 30.6. klo 8.00

Kalevala

Matka Vienan Karjalan Kalevalaan

Matka Vienan Karjalan Kalevalaan
Lähtö la 30.6.klo 8.00 srk-talolta paluu 1.7. n. klo. 20.00 srk-talolle.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja,
Pirkko Jaurakkajärveltä p. 050310 5883 tai pirkko.jaurakkajarvi@evl.fi
reitti: Kuusamon seurakunta-talo - Suoperän tulli - Pääjärvi- Röhö - Kalevala - paluu samaa reittiä.
Matkan hinta 100 € + ryhmä viisumi 90 €/ henkilö, täyshoidolla Venäjän puolella.
Ennakkomaksu 60 € ilmoittautumisen yhteydessä.
Loppu 40 € + ryhmäviisumi 90 € 1.6.2018 mennessä. (Joka maksetaan takaisin lääkärintodistusta vastaan henkilön peruessa matkan.)
tilinumero: Kuusamon seurakunta FI60 5194 0710 0032 57
Ilmoittautuminen matkalle 1.6.2018 mennessä, ryhmäviisumista ja majoittumisesta johtuen.
Matka toteutuu, kun lähtijöitä vähintään 16 henkilöä.