JUHLAKONSERTTI 'FINLANDIA - SUOMI 100 V.'

Kalevi Kiviniemi, urut
Pe 10.11. klo 19 Kuusamon kirkko
Ohjelma 10€
Tarjous: ohjelma + Kiviniemen Finlandia-CD yht. 25€ (norm. 30€)
Levymyynti ennen ja jälkeen konsertin

Urkumaestro Kiviniemi soittaa juhlakonsertin
"Finlandia - Suomi 100 v." Kuusamon kirkossa

Kansainvällisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva urkutaiteilija Kalevi Kivinemi soittaa konsertin maamme juhlavuoden kunniaksi Kuusamon kirkossa.

Konsertissa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen Finlandia, Sydämeni laulu ja Intrada. Kiviniemi on myös ensimmäisenä maailmassa levyttänyt koko Sibeliuksen urkutuotannon, mukaanlukien käsikirjoituksista poimitut teokset. Maamme, sen historia sekä itsenäisyys ovat tälle jatkuvasti maailmaa kiertävälle urkutaiteilijalle merkityksekkäitä asioita. Samoin urkutaiteen tuominen myös oman maamme pienemmillekin paikkakunnille.

Vuosikymmet ahkerasti ympäri maailmaa kiertänyt Kiviniemi on saanut tälle vuodelle varsinaisen ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn, useat paikoista ovat maailman merkittivimpiä konserttipaikkoja, kuten Leipzigin Gewandhaus, Moskovan Tšaikovski-sali, Korean Sejong Art Center Soulissa tai Pariisin Notre Dame. Saksassa Kiviniemi soittaa tänä vuonna liki 20 konserttia, joista suuri osa 'Finlandia 100 years' -teemalla. Pohjoismaissa Kiviniemeä on kuultu tänä vuonna esim. Tukholmassa ja Stavangerissa.
Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja, mm. kaksi kulta- ja yhden platinalevyn. Hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena Kukauden taiteilijaksi Japanissa vuonna 1998 Musashino Cultural Foundation'in toimesta yhdessä Camilla Nylundin kanssa. Vuonna 2001 Kiviniemi sai Suomessa Janne-palkinnon parhaasta suomalaisesta soololevystä ja vuonna 2009 vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.
Konsertin yhteydessä myynnissä taiteilijan levyjä, mm. viime syksynä julkaistua, Tampereen tuomiokirkossa äänitettyä levyä 'Finlandia,' joka on mm. Aamulehdessä saanut 5 tähden arvion sekä juuri julkaistua Aulis 'Sallinen OrganW Works' -levyä. Sallisen kanssa Kiviniemi on tehnyt tiivistä yhteistyötä viime vuodet ja kantaesittänyt säveltäjän hänelle omistamia urkuteoksia Suomen lisäksi mm. Englannissa, Ranskassa ja USA:ssa.

Pyhän Ristin kirkko

Lauluja Suomen kesästä

Kesäisiä sävelmiä, tummia ja kirkkaita äänenvärejä, yksinlauluja, duettoja ja pianomusiikkia.

Pyhän Ristin kirkko

Taiteiden yö- tapahtuma

Yhteinen veisuu antaa voimia.

Kitronintie 6

Museoseurat

Tervetuloa kaikki seuroihin,puhujina Taina Manninen ja Seppo Ervasti. Kampanisukahvit lähetystyön tukemiseen klo 16.30 alkaen. rippikoululaiset saavat tilaisuudesta merkin.