Yhteisvastuukeräyksen avajaiset

Yhteisvastuukeräyksen avajaiset Iso sali

Yhteisvastuu on yhteinen juttu

Yhteisvastuukeräys 2018 torjuu nälkää lähellä ja kaukana. Tule ottamaan faktat haltuun alkavasta keräyksestä ja tapaamaan vanhoja ja uusia tuttuja kahvikupin ääreen. Arvontaa. Jaossa myös keräyssalkkuja ja lipaskeräysvuoroja.

Tänä vuonna yhteisvastuukeräystä tehdään teemalla #RUOKATRENDIT2018.

Keräys tukee täällä Suomessa taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Käytännössä apu voi olla esimerkiksi ruokaturvaa silloin, kun jääkaappi on tyhjä, mutta rahapäivään on vielä tovi aikaa. Tai tukea esimerkiksi pyykinpesukoneen ostoon silloin, kun varat riittävät vain ruoan hankkimiseen.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuukeräys toteutuu myös tänä vuonna monien tapahtumien kautta; tulossa on esimerkiksi ystävänpäivätapahtuma, toivemusiikkikonsertti, pääsiäismyyjäiset ja latukahvila. Ehkäpä Yhteisvastuu näkyy myös muissa paikkakunnan tapahtumissa urheilusta tansseihin ja perhetapahtumiin. Tapahtumissa on usein myös erilaisia arpajaisia yhteisvastuun hyväksi. Haluaisitko sinä antaa panoksesi jollakin tavalla tämän vuoden keräykselle? Tule mukaan kertomaan ideoistasi tai kuulemaan mahdollisuuksista, olet lämpimästi tervetullut!

Iso sali

Hyvien uutisten naisten päivä

Elämyksellistä Raamattuopetusta

Pieni sali

Nuttu/askartelukerho

Tervetuloa päiväkahville ja neulomaan ja askartelemaan yhdessä.

Pyhän Ristin kirkko

Pikkukirkko

Lapsille ja lapsiryhmille sopivan mittainen kirkkohetki