5*5 ruudukko lattialla. Seitsemässä ruudukossa tavaraa, vinkkeinä ja virikkeinä päivän puuhapaketin tekemiseen

Hiljaisen viikon puuhapaketti lapsille

 

Pääsiäisen valmisteluihin kuuluu yhteinen tekeminen ja askartelu. Olemme koonneet perheen nuoremmille puuhapaketin koko viikoksi. Puuhapaketti pitää sisällään erilaista tekemistä ja touhuamista koko viikolle. Julkaisemme sivulla joka päivä oman linkin puuhapaketin ohjeeseen, josta löydät tarkemmat ohjeet päivän tekemiseen. Jotta ehdit valmistautua hyvin, alla listaus millaisia tarvikkeita minäkin päivänä tarvitaan.

 

Hiljaisen viikon puuhapaketin tarvikelista:

Alkuvalmistelut: maalarinteippi

Ma: tabletti/kännykkä/ läppäri, värikynät, tulostusmahdollisuus

Ti: paperia ja kynä

Ke: a) Kännykkä tai b) kotoa löytyvät askartelutarvikkeet

To: Leivontaan yhdessä pääsiäiseksi!
Käy katsomassa leivontaohje ja tarvikkeet täältä. Hox: muista muffinivuoat jos sinulla ei ole muffinssipeltiä.

Pe: a) kivi, akryylimaali/muita maaleja/vesivärit, pensselit, permanenttitussi tai b) kierrätysmateriaali (esim. maitopurkki), värikkäät tussit tai mitä väritysjuttuja kotoa sattuu löytymään.

La: a) suklaamunia tai b) pahvia/eri värisiä papereita, liimaa ja värikyniä

Su: tabletti/kännykkä/läppäri

 

Alkuvalmistelu: Tee maalarinteipistä 5x5 ruudukko lattialle sellaiseen paikkaan mihin sen voi jättää viikon ajaksi. Laita ruudukkoon numerot 1-7 paperista tai maalarinteipistä (ne voi olla sikin sokin, eri puolilla ruudukkoa)

Koodausohje: Voit laittaa lähtöruudun mihin tahansa vapaaseen ruutuun, josta sitten aloitat koodauksen 29.3.2021. Yksi leikkijöistä menee robotiksi lähtöruutuun. Muut leikkijät ovat ohjelmoijia, jotka ohjelmoivat robotin liikkumaan mekaanisesti ruudukossa. Eli ohjelmoija antaa suullisesti yhden ohjeen kerrallaan esim. astu yksi askel oikealle ja ensimmäisen päivän tavoite on ohjelmoida robotti lähtöruudusta ruutuun 1. Kun robotti pääsee siihen ruutuun, voitte katsoa tästä ohjeesta ensimmäisen päivän tehtävät.

Seuraavana päivänä eli 30.3.2021 robotti menee ruutuun 1 ja ohjelmoijat antavat taas suulliset ohjeet esim. kaksi askelta eteenpäin ja tavoitteena päästä ruutuun 2. Kun robotti pääsee siihen ruutuun, voitte taas katsoa kyseisen päivän tehtävän täältä jne.

Päiväkohtaiset ohjeet

28.3. Palmusunnuntain pyhäkouluhetki

29.3. Malkamaanantai: tänään voitte virittäytyä hiljaisen viikon tunnelmaan katsomalla pyhäkouluhetken ja värittämällä värityskuvan. Värityskuvan voit tulostaa täältä. Jollet sinulla ole tulostinta käytössä, voitte piirtää videon pohjalta oman kuvan ja väritää sen.

30.3. Tikkutiistaina on mukava pitää pieni pääsiäiseen liittyvä tietokilpailu. Kysymykset löydät täältä.
Tiesitkö mistä pääsiäisviikon nimet tulevat? Täältä löydät selitykset kaikille hassulta kuulostaville päivän nimille.

31.3. Kellokeskiviikkona on hyvä pysähtyä miettimään kaikkia tärkeitä ihmisiä lähellä ja kaukana. Joko olet tehnyt heille pääsiäistervehdyksen, askarrellut perinteisen kortin tai suunnitellut sähköisen tervehdyksen? Nyt on hyvä hetki tutki löytyykö kaapista materiaaleja korttia varten vai voisitko toteuttaa yhdessä perheen kanssa lyhyen videotervehdyksen? Viekää kortti/ lähettäkää videotervehdys läheisille tuomaan hyvää mieltä pääsiäiseen.

1.4. Kiirastorstaina kääritään hihat ja otetaan kaapista jauhot esiin, on aika leipoa pääsiäiseksi yhteistä syötävää. Reseptin löydät täältä.

2.4. Pitkäperjantain ohjeen löydät täältä.

3.4. Lankalauantain ohjeen löydät täältä.

4.4. Sukkasunnuntai eli pääsiäispäivä on hyvä aloittaa pääsiäismunien etsimisellä ja sen jälkeen istahtaa alas katsomaan lasten pääsiäiskirkko. Video löytyy täältä.

 

Voit jättää palautetta puuhapaketista tämän linkin kautta.