Uutislistaukseen

VERTAISRYHMÄ ERONNEILLE TARJOLLA VUODEN 2017 ALUSSA

sarkynytsydankuva.jpg

ERORYHMÄ

Ero puolisosta on monille käänteentekevä virstanpylväs koko elämän kaaressa.  Sen tuoma muutos koskettaa sekä mieltä etää käytännön elämää.  On suurta viisautta käydä läpi tätä muutosta vaihe vaiheelta.  Siten voi rakentaa hyvää jatkoa elämälleen! 

Eroryhmä on vertaistukiryhmä, jossa kootaan rakennuspalikoita eron jälkeiseen elämään, käydään läpi eron herättämiä tunteita ja arjen muutoksia yhdessä toisten kanssa. Eroryhmä, josta käytetään myös nimitystä jälleenrakennusseminaari tai suomalainen eroseminaari, on vakiintunut eroauttamisen menetelmä eri puolilla maailmaa.  Sen on alkuaan luonut psylologi Bruce Fisher USA:ssa. 

Vertaisryhmässä käytetään tukena kirjaa: Bruce Fisher, Jälleenrakennus kun suhteesi päättyy ja/tai Marianna Stolbow, Erosta eteenpäin. Kirja lisää itsetuntemusta, auttaa ymmärtämään parisuhteen rakenteita ja dynamiikkaa sekä eron jälkeistä prosessia.  Eron käsittely antaa aikuiselle myös valmiudet tukea lasta eron aiheuttaman hämmennyksen, suuttumuksen ja surun keskellä.

Eroryhmä sopii myös eroa harkitsevalla.  Ryhmään voi tulla mukaan myös lähikunnista!

Seuraava vertaisryhmä alkaa vuoden 2017 alkupuolella (ajankohta tarkentuu ilmoittautumisten perusteella). 

Ryhmä kokoontuu viikoittain (3 h/kerta), 10 + 1 kertaa.

Annan mieluusti lisätietoa ja otan vastaan ilmoittautumisia 15.12. asti. Ryhmään voi ilmoittautua myös lähikunnista.

 puh. 050 591 3435/ Elsa Koivuranta 

 

SURURYHMÄ

Ihmisen elämä on alati muutoksessa.  Muutos merkitsee usein luopumista jostakin, ja luopumiseen liittyy lähes aina surua.            

Yksi kipeimmistä luopumisista on läheisen ihmisen kuolema.  Siitä alkaa surun aika.  Surun tärkein tehtävä on auttaa meitä suostumaan sisäisesti siihen, mikä ulkoisesti on tullut pakolliseksi elämässä.  Suru on matka sisäiseen maisemaan; muistoihin, tunteisiin, kysymyksiin ja sanattomiin tapahtumiin itsessämme.  Se on sydämen matka.  Vaikka se on yksilöllinen, siinä on mukana jotakin inhimillisesti yhteistä - jotakin, jonka toinen sureva voi ymmärtää ja jakaa.  Suru on myös usein hidasta matkantekoa eteenpäin tutussa ympäristössä, missä oikeastaan mikään ei ole niin kuin ennen.

Syksyn 2016 sururyhmä  on alkanut                                                                                                                                                  Jos                                  Voit juttella surustasi myös yksilöllisesti seurakunnan työntekijän kanssa.  Ota rohkeasti yhteyttä.

Vuonna 2017 alkavaan ryhmään voi ilmoittautua milloin tahansa. Lisätietoa antaa ja ilmoittautumiset ottaa vastaan Elsa Koivuranta puh. 050 591 3435

 

 

 

 

9.11.2016 09.12