Uutislistaukseen

Jukka Salminen konsertoi Kuusamossa Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi

Kuvaamo Sirpa Ryyppö _ Jukka Salminen.jpg

Kuvaamo Sirpa Ryyppö

Hämeenlinnalainen lauluntekijä, muusikko ja opettaja Jukka Salminen pitää lapsille, alakoululaisille ja perheille konsertteja 14.-17. marraskuuta Kuusamon kouluilla ja Pyhän Ristin kirkossa. Kuusamon seurakunta kutsui Salmisen konsertoimaan Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi. Viikko huipentuu perjantain ja lauantain välisenä yönä kymmenen vuotiaiden kirkkoyöhön ja lauantaina perhemessuun, joissa Salminen on myös mukana.

Jukka Salminen on kiertänyt Suomea kitaransa kanssa jo yli kolmekymmentä vuotta. Jukan lauluhaalarit ja raikkaat, nykylasta puhuttelevat laulut ovat tulleet tutuiksi kouluissa, päiväkerhoissa ja monenlaisissa musiikkitapahtumissa. Jukan lauluissa elämänmakuiset tarinat, ystävyys, luonto, kansainvälisyys, juhlahetket ja hengellinen sanoma muodostavat yhdessä rikkaan kudelman ja tarjoavat monipuolista ohjelmistoa lapsille ja heidän kanssaan musisoiville aikuisille. Lauluja on syntynyt jo noin 900, joista noin 650 lastenlaulua.

Seurakunnan 38-vuotias kappalainen Marika Villikka muistaa Jukka Salmisen jo omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan. – Lauloimme päiväkerhossa, seurakunnan lapsikuorossa ja rippikoulussa monia hänen tekemiään lauluja kuten ”Tuulien teitä”. Tämä ei ole muuttunut vuosikymmenten aikana. Samoja lauluja ja monia uusia Jukan tekemiä lauluja laulamme lasten ja nuorten kanssa nykyäänkin.

Vuonna 2002 Jukka voitti Salon lastenlaulukilpailun sävelmällään Kirje kuulle (san.Pirkko Arola). Tämä voitto vei hänen TV 2:n Pikku Kakkosen Soittorasia-ohjelmaan.

Vuonna 2009 Kirkkohallitus palkitsi hänen elämäntyöpalkinnolla lauluntekijänä.

Vuonna 2015 Salo - Lastenlaulukaupunki ry myönsi Jukalle Hyvätuuli-palkinnon. Palkinto annetaan ansioituneelle musiikintekijälle ja suomalaisen lastenmusiikin hyväksi merkittävällä tavalla vaikuttaneelle.

Lapsen oikeuksien viikolla Jukka Salminen kiertää ympäri Kuusamoa ja pitää konsertteja myös Pyhän Ristin kirkossa. Keskiviikkona 16.11. kirkossa on kaikille avoin ja maksuton koko perheen konsertti klo 18. Konsertin jälkeen on tarjolla iltapalaa. Seurakunta on kutsunut Kuusamon tänä vuonna 10 vuotta täyttäneet lapset nukkumaan kirkkoon perjantain ja lauantain välisen yön. Tarjolla on paljon kivaa ohjelmaa ja musisointia yhdessä Jukan kanssa. Lauantaina 19.11. on kirkossa klo 11 kaikille avoin perhemessu. Messun musiikista vastaa muusikko Salminen.

30.10.2022 14.19