Uutislistaukseen

Saapastoiminta kouluttaa uusia vapaaehtoisia

Saapastoiminta aloittaa toiminnan Kuusamossa Keltaisen partion jalanjäljissä. Toimintaan haetaan uusia täysi-ikäisiä vapaaehtoisia, joita kiinnostaa toiminta nuorten parissa.

Kuusamossa on vahvat perinteet nuorisotyöllä, johon kuuluu katupartiotoiminta siellä missä nuoret ovat. Aiemmin tätä työtä on tehnyt Keltainen partio. Nyt toimintaa jatketaan yhdessä, Saappaan nimissä.

Saapas jalkautuu sinne missä nuoret liikkuvat. Tavoitteena on kohdata nuoria iltaisin ja viikonloppuisin nuorten omilla kulmilla, vapaaehtoisten aikataulujen mukaan. Toiminnassa huomioidaan isommat tapahtumat/ nuorille merkittävät ajankohdat, jolloin Katsotaan erityisen tärkeäksi olla liikkeellä. Partiotoimintaa ei koskaan tehdä yksin vaan liikkeelle lähtee aina muutaman ihmisen joukko.

Saapastoiminta tulee olemaan seurakunnan nuorisotyön koordinoimaa, jolloin remmissä on mukana vähintään yksi nuorisotyöntekijä. Saapas on Lasten ja nuorten keskus ry:n alaisuudessa toimiva erityisnuorisotyön palvelu, jonka tarkoitus on kouluttaa luotettavia aikuisia nuorten arjen keskelle.

Koulutukseen voi ilmoittautua pe 10.3. saakka sähköpostitse paula.k.pesonen@evl.fi tai tekstiviestillä nroon 0503313579

Paula K Pesonen
Paula K Pesonen
Vs. nuorisotyönohjaaja
Kirkkotie 1 B
93600 Kuusamo

5.3.2023 13.15