Aloita pääsiäiseen laskeutuminen hiljaisuuden retriitillä Lapiosalmen matkailukeskuksessa Posiolla                 27.3.20 klo 18 - 29.3.20 klo 15

Mikä on hiljaisuuden retriitti?

Hiljaisuuden retriitti on yleensä viikonvaihteen mittainen vetäytyminen pois arjen rutiineista ja kiireistä. Retriitti voi olla osallistujalle paikka levähtää ja kuunnella itseään ja Jumalaa kaikessa rauhassa. Aloitusilta on vielä hiljaisuuteen laskeutumisen, informaation ja keskustelun aikaa. Myöhemmin illalla alkaa hiljentyminen, johon jokainen osallistuja sitoutuu. Keskustelemattomuus ulottuu sunnuntain iltapäivään saakka. Retriitin päiväohjelma koostuu säännöllisistä messuista, rukoushetkistä ja yhteisistä aterioista. Jokaisella osanottajalla on oma huone ja päivien ohjelmaan on aina varattu runsaasti aikaa esim. lukemiseen, ulkoiluun ja omaan oleskeluun.

Ilmoittautuminen:

• sitovat ilmoittautumiset 6.3.20 mennessä kirkkoherranvirastoon  puh. 050 310 5811 , paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä
  • pyydämme myös kaikkia suullisesti mukaan ilmoittautuneita vahvistamaan osallistumisensa kirkkoherranvirastoon 6.3.20 mennessä
  • ilmoittautumisen yhteydessä kerätään tiedot erityisruokavalioista

Täysihoitopaketti 100 € / hlö, sisältää majoituksen ja ruokailut sekä saunan la iltana (osallistujat tuovat mukanaan omat liinavaatteet ja pyyhkeen)

Maksu seurakunnan tilille  FI60 5194 0710 0032 57    9.3.2020 mennessä

Viestikenttään teksti: Retriitti Lapiosalmella  ja oma nimi

Retriitin ohjaavat pastori Jari Lappalainen ja seurakunnan vapaaehtoinen, psykologi Paula Koutaniemi

Lisätietoja retriitistä antaa pastori Jari Lappalainen (puh. 050 310 5885)

Lämpimästi tervetuloa mukaan viivähtämään hetki kiireettömyydessä ja tutustumaan retriitin maailmaan

Tanssia, laulua ja juhlaa – eri ikäiset viettävät yhdessä enkelien sunnuntaita!

23.9.2017 17.53

Mikkelinpäivä on kirkkovuodessa perinteisesti lasten ja enkelien sunnuntai. Sunnuntaina 1.10. Pyhän Ristin kirkossa vietetään perhemessua, johon kaiken ikäiset ovat tervetulleita. Messussa esiintyvät Veteraanimieslaulajat. Mikkelinpäivästä alkaa valtakunnallinen Vanhusten viikko. Messu on samalla vanhusten kirkkopyhä, joka on yleensä houkutellut paikalle väkeä eri vanhusten yksiköistä sekä kotona asuvia vanhuksia, jotka tulevat kirkkoon läheistensä kanssa.

Tänä vuonna messua ovat toteuttamassa kaksi poikkeuksellista ryhmää.  Seurakunta järjestää joka vuosi kymmenen vuotta täyttäville jäsenilleen Kymppisynttärit. Kymppisynttärit alkavat jo lauantaina 30.9. Illalla järjestetään kirkkoseikkailu taskulamppujen valossa ja juhla jatkuu kirkkoyönä. Synttärisankarit saavat yöpyä kotikirkossaan! Synttärit huipentuvat aamun messuun, joka alkaa klo täyskymppi. Messun aluksi Veteraanimieslaulajat laulavat onnittelulaulun synttärisankareille.

Kuusamon Senioritanssijat puolestaan ovat opetelleet tanssin Mikkelinpäivän kiitosvirteen eli virteen 747. Virsi kertoo Jumalan enkeleille antamasta tehtävästä ihmisten auttajina ja johdattajina ja Jumalan sanansaattajina. Virsi sopii siis hyvin päivän saarnan yhteyteen. Virren laulavat Veteraanimieslaulajat yhdessä synttärisankareista muodostetun kuoron kanssa. Senioritanssijat ja kymppivuotiaiden tanssiryhmä liittyvät virteen tanssin keinoin. Tanssi on Raamatussakin mainittu uskonnonharjoittamisen tapa, jolla ihminen voi kokonaisvaltaisesti ylistää Jumalaa ja kuvastaa uskon eri osa-alueita.

Tällaista messua ei Pyhän Ristin kirkossa ole vietetty koskaan aikaisemmin. Vanhusten viikon teema on tänä vuonna ”Ikäpolvet yhdessä”. Siksi mikkelinä päätettiin järjestää messu, jossa kaiken ikäiset seurakuntalaiset saavat käyttää Luojalta saamiaan lahjoja ja tuoda ilon hetkiä synkkenevään syksyyn.