Aloita pääsiäiseen laskeutuminen hiljaisuuden retriitillä Lapiosalmen matkailukeskuksessa Posiolla                 27.3.20 klo 18 - 29.3.20 klo 15

Mikä on hiljaisuuden retriitti?

Hiljaisuuden retriitti on yleensä viikonvaihteen mittainen vetäytyminen pois arjen rutiineista ja kiireistä. Retriitti voi olla osallistujalle paikka levähtää ja kuunnella itseään ja Jumalaa kaikessa rauhassa. Aloitusilta on vielä hiljaisuuteen laskeutumisen, informaation ja keskustelun aikaa. Myöhemmin illalla alkaa hiljentyminen, johon jokainen osallistuja sitoutuu. Keskustelemattomuus ulottuu sunnuntain iltapäivään saakka. Retriitin päiväohjelma koostuu säännöllisistä messuista, rukoushetkistä ja yhteisistä aterioista. Jokaisella osanottajalla on oma huone ja päivien ohjelmaan on aina varattu runsaasti aikaa esim. lukemiseen, ulkoiluun ja omaan oleskeluun.

Ilmoittautuminen:

• sitovat ilmoittautumiset 6.3.20 mennessä kirkkoherranvirastoon  puh. 050 310 5811 , paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä
  • pyydämme myös kaikkia suullisesti mukaan ilmoittautuneita vahvistamaan osallistumisensa kirkkoherranvirastoon 6.3.20 mennessä
  • ilmoittautumisen yhteydessä kerätään tiedot erityisruokavalioista

Täysihoitopaketti 100 € / hlö, sisältää majoituksen ja ruokailut sekä saunan la iltana (osallistujat tuovat mukanaan omat liinavaatteet ja pyyhkeen)

Maksu seurakunnan tilille  FI60 5194 0710 0032 57    9.3.2020 mennessä

Viestikenttään teksti: Retriitti Lapiosalmella  ja oma nimi

Retriitin ohjaavat pastori Jari Lappalainen ja seurakunnan vapaaehtoinen, psykologi Paula Koutaniemi

Lisätietoja retriitistä antaa pastori Jari Lappalainen (puh. 050 310 5885)

Lämpimästi tervetuloa mukaan viivähtämään hetki kiireettömyydessä ja tutustumaan retriitin maailmaan

Reformaation juhlavuosi huipentuu

19.10.2017 15.50

Sunnuntai 5. marraskuuta on Uskonpuhdistuksen muistopäivä ja Reformaation juhlavuoden huipennus. Kuusamon seurakunnassa vietetään klo 10 virsimessua Pyhän Ristin kirkossa. Messussa on paikalla kuusamolaisia kuoroja. Kaikki ovat tervetulleita mukaan laulamaan Lutherin ja reformaatioajan virsiä. Messussa ja liturgina ja saarnaajana kirkkoherra Taina Manninen.

Messun jälkeen noin klo 12 seurakuntatalolla on tarjolla keittolounas ja kahvit. Tilaisuudessa on vapaaehtoinen maksu.

Uskonpuhdistuksen muistopäivän juhla alkaa klo 13 Pyhän Ristin kirkossa. Juhlan ohjelmassa on musiikkia ja emerituspiispa Voitto Huotarin juhlapuhe. Seurakuntalaisille on luvassa myös yllätyksiä.

Reformaation juhlavuoden kunniaksi samana päivänä julkaistaan myös Koillismaan seurakuntien yhteinen hartauskirja.