Apua ja tukea tarvitseville

 

Keskusteluapua ja vertaistukiryhmät

Elämässä tulee toisinaan eteen tilanteita, joissa tuntuu, että omat voimat eivät riitä eikä yksin selviä eteenpäin. Tällaisia voivat olla esim. elämänmuutokset, vanhemmuuden kysymykset, taloudelliset vaikeudet, parisuhdeongelmat, avioero, läheisen kuolema, hengelliset asiat jne. Kokemuksen kautta tiedetään, että kaikesta, mistä voi puhua, voi myös selvitä.

Seurakunnan työntekijöiden kanssa voit tulla keskustelemaan mistä tahansa sinulle tärkeästä asiasta. Keskusteluapu on luottamuksellista, maksutonta ja se on tarkoitettu kaikenikäisille.

 

Nuoret aikuiset

Oletko muuttamassa omaan kotiin tai muuttanut toiselta paikkakunnalta Kuusamoon? Oletko aloittamassa tai päättämässä opiskeluasi? Haluatko keskustella talouteesi tai elämäntilanteeseesi liittyvistä kysymyksistä? Nuorten aikuisten keskusteluryhmä on käynnistymässä. Tässä ryhmässä voit kohdata muita samassa tilanteessa olevia ja keskustella mm. edellä mainituista asioista. Voit myös varata henkilökohtaisen keskusteluajan halutessasi. Lisätietoja diakoniapappi Mauno Lehto p. 050 591 3442 ja vt. diakoniatyöntekijä Paula Pesonen-Kytömäki p. 050 331 3579.

Voit myös ottaa yhteyden haluamaasi työntekijään

Papit

Diakoniatyöntekijät

Nuorisotyönohjaajat

 

 

Vertaistukiryhmät

Vertaistukiryhmissä sinulla on mahdollisuus antaa ja saada tukea ihmisiltä, joilla on samanlainen elämäntilanne tai samankaltaisia kokemuksia.

Jokaisella on joskus tilanteita, jolloin kokee olevansa umpikujassa, etteivät omat neuvot tunnu riittävän eteenpäin pääsemiseksi.

• Tutustu ryhmiin •

 

 

Valtakunnalliset palvelut

Voit ottaa yhteyttä myös valtakunnallisesti toimivaan Palvelevaan puhelimeen p. 01019 0071. Soittaa voit vaikka nimettömänä. Puhelin päivystää sunnuntaista torstaihin klo 18-01 sekä perjantaina ja lauantaina klo 18-03.

Verkon auttamispalveluna toimii Palveleva netti. Palvelevaan nettiin voi lähettää viestin milloin tahansa. Viesteihin vastataan viiden päivän kuluessa.