Rippikoulu

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu on kasteopetusta, jossa lapsena kastetulle tai kasteeseen valmistautuvalle opetetaan kristinuskon perusasiat. Rippikoulun tarkoituksena on, että nuoret tutustuvat kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti. Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Samalla halutaan huomioida rippikoululaisten elämänkysymykset ja odotukset. Rippikoulun jälkeen hänet voidaan (kastaa ja) konfirmoida. Konfirmaatiossa hän itse tunnustaa uskonsa seurakunnan edessä ja ilmaisee tahtonsa elää uskonsa mukaisesti.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista!

Rippikoulut Kuusamon seurakunnassa

Voit suorittaa rippikoulun Kuusamon seurakunnassa seuraavilla tavoilla:

• Rippikoululeirejä järjestetään pääsääntöisesti kesäisin. Kesäleirin kesto on 8 päivää.

• Vuoden 2022 rippileirit järjestetään Erämaahotelli Kirikeskuksessa, Posiolla.

• Jos leiririppikoulu ei tunnu sopivalta vaihtoehdolta, voi rippikoulun suorittaa myös päivärippikouluna. Opetusta järjestetään 10 päivänä. Päivärippikoulu järjestetään seurakuntatalon ympäristössä. Opetuspäivien ajankohta vaihtelee vuosittain.

• Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon, josta saat lisätietoa.

Rippikoululaisia istumassa leirikirkossa Kirintövaaran juurella Kirintöjärven rannalla puolipilvisessä säässä.
Rippikoululaisia leirikirkossa Kirikeskuksessa, Kirintövaaran juurella.

Rippikoulujen hinnat seurakunnassamme ovat vuonna 2022 seuraavat:

Leiririppikoulu 100 €

Leiririppikoulu, kirkkoon kuulumattomat ja muiden seurakuntien jäsenet 200 €

Päivärippikoulu 45 €

Hintaan sisältyy opetus, ruokailut, Raamattu ja vihko. Leiririppikouluissa myös majoitus, ruokailut sekä kuljetus.

Perheesi taloudellisen tilanteen ollessa tiukka rippikoulusta on mahdollista hakea maksuvapautusta. Pyydä maksuvapautushakemus vanhempainvartissa. Maksuvapautuskaavakkeen löydät myös alapuolelta.

Maksuvapautushakemukset:

Tästä linkistä löydät koneella täytettävän maksuvapautushakemuksen (doc)

Tästä linkistä löydät tulostettavan maksuvapautushakemuksen (pdf)

Maksuvapautushakemus palautetaan kasvatusjohtaja Marika Villikalle kirkkoherranvirastoon, Kirkkotie 1 B, 93600 Kuusamo. Voit myös palauttaa maksuvapautushakemuksen allekirjoitettuna ja skannattuna myös sähköpostilla osoitteeseen marika.villikka@evl.fi.

Rippikoulut 2022

Kirikeskus 1, 6.-13.6.2022, Konfirmaatio 19.6.2022

Kirikeskus 2, 13.-20.6.2022, Konfirmaatio 3.7.2022

Kirikeskus 3, 27.6.-4.7.2022, Konfirmaatio 10.7.2022

Kirikeskus 4, 5.-12.7.2022, Konfirmaatio 17.7.2022

Päivärippikoulu, 25.7.-5.8.2022, Konfirmaatio 7.8.2022

Kirkkotie 1 B
93600 Kuusamo

Rippikoulutyö

Rippikoululainen, missasitko pääsiäiskirkon? Katso korvaustehtävänä alla oleva video ja toimi kirjeessä annettujen ohjeiden mukaan. Kirjeet ohjeineen ovat matkalla.