Rippikoulu

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu on kasteopetusta, jossa lapsena kastetulle tai kasteeseen valmistautuvalle opetetaan kristinuskon perusasiat. Rippikoulun tarkoituksena on, että nuoret tutustuvat kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti. Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Samalla halutaan huomioida rippikoululaisten elämänkysymykset ja odotukset. Rippikoulun jälkeen hänet voidaan (kastaa ja) konfirmoida. Konfirmaatiossa hän itse tunnustaa uskonsa seurakunnan edessä ja ilmaisee tahtonsa elää uskonsa mukaisesti.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista!

Rippikoulut Kuusamon seurakunnassa

Voit suorittaa rippikoulun Kuusamon seurakunnassa seuraavilla tavoilla:

• Rippikoululeirejä järjestetään pääsääntöisesti kesäisin. Kesäleirin kesto on 8 päivää.

• Vuoden 2021 rippileirit järjestetään Erämaahotelli Kirikeskuksessa, Posiolla.

• Jos leiririppikoulu ei tunnu sopivalta vaihtoehdolta, voi rippikoulun suorittaa myös päivärippikouluna. Opetusta järjestetään 10 päivänä. Päivärippikoulu järjestetään seurakuntatalon ympäristössä. Opetuspäivien ajankohta vaihtelee vuosittain.

• Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon, josta saat lisätietoa.

Rippikoululaisten pääsiäiskirkkoa pääset seuraamaan tämän linkin kautta. Linkki aukeaa ti 30.3. klo 17.50.

Rippikoulujen hinnat seurakunnassamme ovat seuraavat:

Kesän leiririppikoulu85 €
Kesän leiririppikoulu (ulkopaikkakuntalainen130 €
Päivärippikoulu45 €

Hintaan sisältyy opetus, ruokailut, Raamattu ja vihko. Leiririppikouluissa myös majoitus, ruokailut sekä kuljetus.

Perheesi taloudellisen tilanteen ollessa tiukka rippikoulusta on mahdollista hakea maksuvapautusta. Maksuvapautushakemuksia saa kirkkoherranvirastosta.

Vuoden 2021 rippikoulut ja konfirmaatiopäivät:

Kirikeskus 1, 7.-14.6.2021.

Konfirmaatio 20.6. Pyhän Ristin kirkossa.

Kirikeskus 2, 14.-21.6.2021.

Konfirmaatio 4.7. Pyhän Ristin kirkossa