Rippikoulu

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu on kasteopetusta, jossa lapsena kastetulle tai kasteeseen valmistautuvalle opetetaan kristinuskon perusasiat. Rippikoulun tarkoituksena on, että nuoret tutustuvat kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti. Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Samalla halutaan huomioida rippikoululaisten elämänkysymykset ja odotukset. Rippikoulun jälkeen hänet voidaan (kastaa ja) konfirmoida. Konfirmaatiossa hän itse tunnustaa uskonsa seurakunnan edessä ja ilmaisee tahtonsa elää uskonsa mukaisesti.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista!

Rippikoulut Kuusamon seurakunnassa

Voit suorittaa rippikoulun Kuusamon seurakunnassa seuraavilla tavoilla:

• Rippikoululeirejä järjestetään pääsääntöisesti kesäisin Käylän leirikeskuksessa. Kesäleirin kesto on 8 päivää.

• Yksi leiri järjestetään mahdollisuuksien mukaan myös koulujen hiihtolomalla.

• Jos leiririppikoulu ei tunnu sopivalta vaihtoehdolta, voi rippikoulun suorittaa myös päivärippikouluna. Opetusta järjestetään 8 päivänä klo 10-17 välisenä aikaan. Opetuspäivien ajankohta vaihtelee vuosittain.

• Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon, josta saat lisätietoa.

Rippikoulujen hinnat seurakunnassamme ovat seuraavat:

kesän leiririppikoulu 85 euroa
kesän leiririppikoulu (ulkopaikkakuntalainen) 130 euroa
hiihtolomarippikoulu 75 euroa
päivärippikoulu 45 euroa

• Hintaan sisältyy opetus, ruokailut, Raamattu ja vihko. Leiririppikouluissa myös majoitus, ruokailut sekä kuljetus leirikeskuksesta takaisin.
  • Perheesi taloudellisen tilanteen ollessa tiukka rippikoulusta on mahdollista hakea maksuvapautusta. Maksuvapautushakemuksia saa kirkkoherranvirastosta.

Vuoden 2019 rippikoulut ja konfirmaatiopäivät:

Rippikoulujen ajankohdat:

Käylä I: 3.-10.6.2019 Konfirmaatio 16.6.2019

Käylä II: 11.-18.6.2019 Konfirmaatio 30.6.2019

Käylä III: 24.6.-1.7.2019 Konfirmaatio 7.7.2019

Käylä IV: 3-10.7.2019 Konfirmaatio 14.7.2019

Käylä V: 11.-18.7.2019 Konfirmaatio 21.7.2019

Päiväkoulu: 22.7.-4.8.2019 Konfirmaation ajankohta ja tarkemmat opetuspäivät varmistuvat helmikuuhun 2019 mennessä.

Kuusamon seurakunnan järjestämään rippikouluun ilmoittautuneille on lähetetty kirje 19.10.2018. Kirjeessä on kerrottu mitä yhteisiä tapahtumia rippikouluun kuuluu sekä mille leirille nuori on valittu. Kesällä 2019 rippileirimme ovat lähes täynnä, jälki-ilmoittautumiset otetaan vastaan normaaliin tapaan eli suoraan kirkkoherranvirastoon tai rippikoulutyöstä vastaavalle työntekijälle. Leirien vaihdot ymv. asiat hoidetaan suoraan rippikoulutyöntekijän kautta.

Vs. nuorisotyönohjaaja
Kirkkotie 1 A