Rippikoulu

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu on kasteopetusta, jossa lapsena kastetulle tai kasteeseen valmistautuvalle opetetaan kristinuskon perusasiat. Rippikoulun tarkoituksena on, että nuoret tutustuvat kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti. Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Samalla halutaan huomioida rippikoululaisten elämänkysymykset ja odotukset. Rippikoulun jälkeen hänet voidaan (kastaa ja) konfirmoida. Konfirmaatiossa hän itse tunnustaa uskonsa seurakunnan edessä ja ilmaisee tahtonsa elää uskonsa mukaisesti.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista!

Rippikoulut Kuusamon seurakunnassa

Voit suorittaa rippikoulun Kuusamon seurakunnassa seuraavilla tavoilla:

• Rippikoululeirejä järjestetään pääsääntöisesti kesäisin Käylän leirikeskuksessa. Kesäleirin kesto on 8 päivää.

• Yksi leiri järjestetään mahdollisuuksien mukaan myös koulujen hiihtolomalla.

• Jos leiririppikoulu ei tunnu sopivalta vaihtoehdolta, voi rippikoulun suorittaa myös päivärippikouluna. Opetusta järjestetään 8 päivänä klo 10-17 välisenä aikaan. Opetuspäivien ajankohta vaihtelee vuosittain.

• Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon, josta saat lisätietoa.

Rippikoulujen hinnat seurakunnassamme ovat seuraavat:

Kesän leiririppikoulu 85 €
Kesän leiririppikoulu (ulkopaikkakuntalainen 130 €
Hiihtolomarippikoulu (2020) 20 €
Päivärippikoulu 45 €

Hintaan sisältyy opetus, ruokailut, Raamattu ja vihko. Leiririppikouluissa myös majoitus, ruokailut sekä kuljetus leirikeskuksesta takaisin.

Perheesi taloudellisen tilanteen ollessa tiukka rippikoulusta on mahdollista hakea maksuvapautusta. Maksuvapautushakemuksia saa kirkkoherranvirastosta.

Vuoden 2020 rippikoulut ja konfirmaatiopäivät:

Rippikoulujen ajankohdat:

Pikku-Syöte l: 22.-29.6.2019 Konfirmaatio 5.7.2020

Pikku-Syöte ll: 30.6.-7.7.2020 Konfirmaatio 12.7.2020

Pikku-Syöte III: 8.7.-15.7.2020 Konfirmaatio 18.7.2020

Oivanki l: 11.-18.7.2020 Konfirmaatio 19.7.2020

Oivanki ll: 23.-30.7.2019 Konfirmaatio 1.8.2020

Pikku-Syöte lV: 24.-31.7.2020 Konfirmaatio 2.8.2020

Päiväkoulu: 1.-13.6.2020 välisenä aikana, Konfirmaatio 14.6.2020

Kesän 2020 rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä ilmoittautumislomakkeella. Lomakkeet palautetaan kirkkoherranvirastoon 12.-30.8.2019 välisenä aikana. Rippikoululeirien ryhmäkoot määritellään määräaikaan mennessä palautuneiden ilmoittautumislomakkeiden perusteella. Myöhässä palautuneet lomakkeet käsitellään erikseen, leiripaikkaa emme voi kuitenkaan taata näissä tapauksissa automaattisesti.
Jos syystä tai toisesta sinulla ei ole tallessa/et ole saanut ilmoittautumismateriaalia, voit noutaa sen kirkkoherranvirastosta. Ulkopaikkakuntalaiset voivat kysellä leiripaikkoja 2.9.2019 eteenpäin.

Rippikouluryhmät tehdään syys-lokakuun aikana ja rippikoululaisille ilmoitetaan lokakuun loppuun mennessä mille leirille nuori on valittu. Ryhmien vaihdoista tulee olla erikseen yhteydessä nuorisotyönohjaajaan.

Vs. nuorisotyönohjaaja
Kirkkotie 1 A