Rippikoulu

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu on kasteopetusta, jossa lapsena kastetulle tai kasteeseen valmistautuvalle opetetaan kristinuskon perusasiat. Rippikoulun tarkoituksena on, että nuoret tutustuvat kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti. Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Samalla halutaan huomioida rippikoululaisten elämänkysymykset ja odotukset. Rippikoulun jälkeen hänet voidaan (kastaa ja) konfirmoida. Konfirmaatiossa hän itse tunnustaa uskonsa seurakunnan edessä ja ilmaisee tahtonsa elää uskonsa mukaisesti.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista!

Rippikoulut Kuusamon seurakunnassa

Voit suorittaa rippikoulun Kuusamon seurakunnassa seuraavilla tavoilla:

• Rippikoululeirejä järjestetään pääsääntöisesti kesäisin. Kesäleirin kesto on 8 päivää.

• Vuoden 2021 rippileirit järjestetään Erämaahotelli Kirikeskuksessa, Posiolla.

• Jos leiririppikoulu ei tunnu sopivalta vaihtoehdolta, voi rippikoulun suorittaa myös päivärippikouluna. Opetusta järjestetään 10 päivänä. Päivärippikoulu järjestetään seurakuntatalon ympäristössä. Opetuspäivien ajankohta vaihtelee vuosittain.

• Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon, josta saat lisätietoa.

Rippikoulujen hinnat seurakunnassamme ovat seuraavat:

Kesän leiririppikoulu 85 €
Kesän leiririppikoulu (ulkopaikkakuntalainen 130 €
Päivärippikoulu 45 €

Hintaan sisältyy opetus, ruokailut, Raamattu ja vihko. Leiririppikouluissa myös majoitus, ruokailut sekä kuljetus.

Perheesi taloudellisen tilanteen ollessa tiukka rippikoulusta on mahdollista hakea maksuvapautusta. Maksuvapautushakemuksia saa kirkkoherranvirastosta.

Vuoden 2021 rippikoulut ja konfirmaatiopäivät:

Kirikeskus 1, 7.-14.6.2021.

Konfirmaatio 20.6. Pyhän Ristin kirkossa

Kirikeskus 2, 14.-21.6.2021.

Konfirmaatio 4.7. Pyhän Ristin kirkossa

Kirikeskus 3, 28.6.-5.7.2021.

Konfirmaatio 11.7. Pyhän Ristin kirkossa

Kirikeskus 4, 5.-12.7.2021.

Konfirmaatio 18.7. Pyhän Ristin kirkossa

Päivärippikoulu, 26.7.-6.8.2021.

Konfirmaatio 8.8. Pyhän Ristin kirkossa

Kirkkotie 1 B
93600 Kuusamo

Rippikoulutyö

Rippikoululauantai 2021

Kuusamon seurakunnan rippikoululaiset kokoontuvat yhteen rippikoululauantaina 9.1.2021.

Ensin osallistutaan yhdessä huoltajien kanssa jumalanpalvelukseen ja infotilaisuuteen. Tilaisuus alkaa klo 10. Tästä linkistä pääset seuraamaan jumalanpalvelusta. Jos tarvitset teknistä tukea suoratoiston aikana voit viestittää 050 3105885.

Infotilaisuuden jälkeen klo 12 alkavat kunkin rippikouluryhmän nuorten omat tapaamiset Teams-alustalla. Varmista, että sinulla on käytettävissäsi laite, jossa on toimiva mikrofoni. Alta löydät linkin oman ryhmäsi tapaamiseen. Jos tarvitset teknistä tukea ole yhteydessä 050 4334 724. Tapaamiset kestävät noin tunnin.

Muualla rippikouluun osallistuvat: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Päivärippikoulu: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Kirikeskus 1: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Kirikeskus 2: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Kirikeskus 3: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Kirikeskus 4: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Ennakkotehtävä rippikoululaisille:

Ota kuva kotoasi löytyvästä esineestä, joka on mielestäsi aliarvostettu. Vaihtoehtoisesti voit ottaa koko esineen esiteltäväksi.

Pääset esittelemään kuvan ryhmäkohtaisessa tapaamisessa.