Parisuhteen ja perheen kysymykset

"Toisten kanssa yhteen on luotu ihminen ..."

Jos oma elämäsi tai läheinen ihmissuhde on solmussa, pysähtyminen tilanteen äärelle jo varhaisessa vaiheessa voi auttaa paljon. Keskusteleminen ulkopuolisen kanssa voi avata solmuja, antaa uusia näköaloja ja auttaa eteenpäin. Avun ja tuen hakeminen kannattaa.

Luottamuksellisia keskusteluja voit käydä yksin, parina tai perheenä. Seurakunnan työntekijöiden antama keskusteluapu on ilmaista eikä edellytä seurakunnan jäsenyyttä.

Ota rohkeasti yhteyttä pappiin tai diakoniatyöntekijään, kun haluat keskustella ihmissuhteista tai vanhemmuudesta. Voit olla yhteydessä myös Oulun perheasiain neuvottelukeskukseen.

perhe menossa rikki

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Puolisosta eroaminen on prosessi, joka pitää sisällään monia vaiheita ja usein syviä ja vaikeita tunteita.

Ero on monivaiheinen prosessi

Seksuaalisuus on myönteinen elämänvoima läpi elämän. Siinä ollaan ihmisyyden ytimessä.

Seksuaalisuus on myönteinen elämänvoima

Jos joudut kohtaamaan omassa kodissasi väkivaltaa, älä jää asian kanssa yksin.

Myös perheväkivalta on ihmisoikeusrikkomus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta