Yhteisvastuu

TULE ROHKEASTI MUKAAN TEKEMÄÄN YHTEISTÄ HYVÄÄ!

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Haluaisitko sinä antaa panoksesi jollakin tavalla tämän vuoden keräykselle? Tule mukaan kertomaan ideoistasi tai kuulemaan mahdollisuuksista, olet lämpimästi tervetullut!

Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 2.2.2020. Jos sinulla on intoa ja aikaa toimia lipas-tai listakerääjänä, ota yhteys Pilvi Määttään, p. 050-591 3442.

Yhteisvastuukerääjät

Lipaskeräys

Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, keräysliivin ja nimilapun, joiden avulla voit tehdä Yhteisvastuukeräystä vaikkapa marketin aulassa tai torilla. Tuntikin riittää ja lippaan kanssa seisominen tai kiertäminen voi olla hauskempaa kaverin kanssa. Ota yhteyttä, niin sovitaan yhdessä keräysajasta ja -paikasta.

Listakeräys

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä seurakunnan nimeämälle henkilölle.

Kirkkotie 1 B
93600 Kuusamo

Lähimmäispalvelu, vanhustyö, kuulovammaiset ja asiakastyö kodeissa ja vastaanotolla

Kirkkotie 1 B