Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden puolestapuhuja. Yhteisvastuulla autetaan kakkein heikoimassa asemassa olevia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuukeräyksen suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Keräystuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kehittyvien maiden auttamiseen. Keräystuotosta 20% ohjataan Lasten ja nuorten keskukselle vaikuttamistoimiin ja loput 20% keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle ahdingossa olevien ihmisten tukemiseen ja diakonia-avustuksiin. 

 

LAHJOITA MULLE HUOMINEN, yhteisvastuukeräys 2022

Vuoden 2022 kotimaisena keräyskohteena ovat lapset ja nuoret, joiden elämään pandemia on jättänyt jälkensä. Se on lisännyt yksinäisyyttä, ahdistusta ja toivottomuutta. Moni on jäänyt yksin ja tarvitsee apuasi. Lasten ja nuorten keskus kehittää matalan kynnyksen jalkautuvia palveluita tulemaan lasten ja nuorten hyvinvointia saapas- ja perheystävätoiminnalla sekä moottoripajoilla. Kuusamon seurakunta kohdentaa 2022 Yhteisvastuutuoton nuorten toivomilla tavoilla. 

Lipaskeräys

Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, keräysliivin ja nimilapun, joiden avulla voit tehdä Yhteisvastuukeräystä vaikkapa marketin aulassa tai torilla. Tuntikin riittää ja lippaan kanssa seisominen tai kiertäminen voi olla hauskempaa kaverin kanssa. Ota yhteyttä, niin sovitaan yhdessä keräysajasta ja -paikasta. 

 

TULE ROHKEASTI MUKAAN TEKEMÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ!

Marjatta Karvola            050-5913440

Maria Törmänen            050-5913438

Anne Vanttaja                050-5913441