Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden puolestapuhuja. Yhteisvastuulla autetaan kakkein heikoimassa asemassa olevia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuukeräyksen suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Keräystuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kehittyvien maiden auttamiseen. Keräystuotosta 20% ohjataan Lasten ja nuorten keskukselle vaikuttamistoimiin ja loput 20% keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle ahdingossa olevien ihmisten tukemiseen ja diakonia-avustuksiin. 

 

Nuoret väkivaltaisessa maailmassa, yhteisvastuukeräys 2023

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”. Kuusamon seurakunta kohdentaa 2023 Yhteisvastuutuoton nuorten toivomilla tavoilla. 

Lipaskeräys

Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, keräysliivin ja nimilapun, joiden avulla voit tehdä Yhteisvastuukeräystä vaikkapa marketin aulassa tai torilla. Tuntikin riittää ja lippaan kanssa seisominen tai kiertäminen voi olla hauskempaa kaverin kanssa. Ota yhteyttä, niin sovitaan yhdessä keräysajasta ja -paikasta. 

 

TULE ROHKEASTI MUKAAN TEKEMÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ!

Marjatta Karvola            050-5913440

Tarja Kuusisto                040-617 6364

Anne Vanttaja                050-5913441

Paula Pesonen-Kytömäki  050-3313579