Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden puolestapuhuja. Yhteisvastuulla autetaan kakkein heikoimassa asemassa olevia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuukeräyksen suojelijana toimii vuonna 2024 pääministeri Petteri Orpo.

Keräystuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kehittyvien maiden auttamiseen. Keräystuotosta 20% ohjataan Helsinki Mission valtakunnalliseen työhön kouluissa ja loput 20% keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle seurakunnan valitsemaan kohteeseen.

 

Tee kaverista totta, yhteisvastuukeräys 2024

Vuoden 2024 Yhteisvastuukeräys kerää varoja yksinäisten, syrjäytyneiden ja kriisin kohdanneiden nuorten auttamiseen Suomessa ja maailmalla.. Kuusamon seurakunta kohdentaa 2024 Yhteisvastuutuoton nuorten vaikuttajaryhmän esityksen mukaisesti Ruijanmutkan ryhmäkotiin askartelu-ja virkistystoimintaan.

Lipaskeräys

Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, keräysliivin ja nimilapun, joiden avulla voit tehdä Yhteisvastuukeräystä vaikkapa marketin aulassa tai torilla. Tuntikin riittää ja lippaan kanssa seisominen tai kiertäminen voi olla hauskempaa kaverin kanssa. Ota yhteyttä, niin sovitaan yhdessä keräysajasta ja -paikasta. 

 

TULE ROHKEASTI MUKAAN TEKEMÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ!

Marjatta Karvola            050-5913440

Anne Vanttaja                050-5913441

Paula Pesonen-Kytömäki  050-3313579

 

työntekijät keräämään lähdössä