Lähetys- ja avustustyö

Tule mukaan lähetyspiireihin ja -kerhoihin, tule avuksi vapaaehtoisten reippaaseen joukkoon tai lahjoita myyjäisiin kakku taikka sukat.

Lähetyspiiri

Ohjelma koostuu tilannekatsauksista nimikkolähettien työhön, lauluhetkistä, vierailijoista, rukouksista ja keskusteluista.

Lähetyspiiri kokoontuu joka toinen maanantai  ( parillisen viikon maanantaina ) seurakuntatalolla tai jonkun kotona.

Nuttu/askartelukerho

Nuttu/askartelukerhossa tehdään käsitöitä lähetysmyyjäisiin, omaksi iloksi ja lahjoituksiin.

Nuttukerho kokoontuu joka toinen maanantai ( parittoman viikon maanantaina ) seurakuntatalolla.

Lähetyslounaat

Lähetyslounaita järjestetään 2-4 kertaa vuodessa, joissa tarvitaan vapaaehtoista apua keittiötöissä, esimerkkilounaita:  isänpäivälounas, lähetyslounas sekä tarvittaessa lounaita vieraileville ryhmille.

Lähetystyö vapaaehtoisineen loihtii myös monien seurakunnan tilaisuuksien/tapahtumien tarjoiluja ja valmistaa myyntiin ns. sesonkiherkkuja esim. vappuna munkkeja ja laskiaisena hernerokkaa.

 

Syysretki 22.9. Ranualle

Lähetystyön, vapaaehtoistoiminnan, aikuistyön ja lähimmäispalvelun yhteinen syysretki Ranuan Kangaslammelle, lähetysseuran omistamalle maatilalle.

Poikkeamme retkellä myös Ranuan eläinpuiston Fazerin myymälässä.

Torstaina 22.9. lähdemme Kuusamon seurakuntatalolta klo 8.30 ja paluu takaisin n. klo 16.

Matkan omavastuu 10 € sisältää matkan, lounaan, päiväkahvin ja hyvän ohjelman sekä yhdessä olon.

Ilmoittautumiset ja ruoka-aine allergiat Pirkolle ma 12.9. mennessä p.050 310 5883 tai pirkko.jaurakkajarvi@evl.fi

 

 

piispankävely

Myyjäiset

Lähetysmyyjäisiä järjestetään useamman kerran vuodessa, joihin voi osallistua leipomalla tai käsitöin. Sinäkin voit tehdä myyjäisiin vaikka villasukkia, vanttuita tai varata myyntipöydän ja osallistua tällä tavalla mukaan lähetystyöhön.

 

 

 

Vierailut

Toimintaan kuuluvat mm. lähetysjuhla- seurakuntamatkat, lähettien kotimaanvierailut ja muut vierailut esim. Venäjälle; Vienan Karjalan Kalevalaan sekä naapuriseurakuntien lähetyspiirien vierailut. Lähetyssihteeri tekee tarvittaessa vierailuja mm. kouluille ja päiväkoteihin. Hän on mukana rippikoulutyössä ja ym. toiminnassa.

lankoja ja puikkoja

Tasaus-kampanja

Tasauskeräys kerätään lipaskeräyksenä syys- ja kevätpäiväntasauksen tienoilla vapaaehtoisten voimin marketeilla. Keväällä ja syksyllä on järjestetään tasaustempauksia, esim. marketeilla, torilla ja markkinoilla.

Tasaus on Suomen Lähetysseuran kampanja, jolla tasoitetaan tietä yhteiskunnan heikoimmille. Kampanjan avulla hankituilla varoilla luodaan kestäviä onnen edellytyksiä niille, joilla ei muuten olisi toivoa paremmasta.

Kauneimmat joululaulut

Kauneimmat Joululaulut kuuluvat suomalaiseen jouluun. Jo 49 vuoden ajan tapahtuma on levittänyt joulumieltä ja tehnyt hyvää kehitysmaissa. Joka vuosi yli miljoona suomalaista osallistuu yhteislaulutilaisuuksiin ja laulaa hyvän asian puolesta.

Kauneimpien joululaulujen-kolehti kerätään Suomen lähetysseuran eri kohteisiin vuosittain.

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri-vapaaehtoistyön koordinaattori
Kirkkotie 1 B
93600 Kuusamo