Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

MINKÄ HYVÄKSI KERÄTÄÄN 2021?

Vuoden 2021 kotimaisena keräyskohteena on ahdingossa elävät ikäihmiset. Heille annetaan apua tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Lisäksi yhteisvastuuvaroin järjestetään maksutonta digivalmennusta iäkkäille noin 12 kansanopistossa ympäri Suomea.

Ulkomaan  keräyskohde on tänä vuonna Uganda. Myös siellä tuetaan kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia pakolais- ja paikallisia ikäihmisiä ja heidän perheitään. Avun perille vie Kirkon Ulkomaanapu.

Lipaskeräys

Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, keräysliivin ja nimilapun, joiden avulla voit tehdä Yhteisvastuukeräystä vaikkapa marketin aulassa tai torilla. Tuntikin riittää ja lippaan kanssa seisominen tai kiertäminen voi olla hauskempaa kaverin kanssa. Ota yhteyttä, niin sovitaan yhdessä keräysajasta ja -paikasta.

TULE ROHKEASTI MUKAAN TEKEMÄÄN YHTEISTÄHYVÄÄ!

Lisätietoja Heli Puuperä p. 040 6658395.

Diakoniatyöntekijä

Lähimmäispalvelu, yhteisvastuukeräyksen koordinaattori, Vasaraperän ikäihmisten kerho, vastaanotto-ja kotikäyntityö ja maahanmuuttajat