Toimintaohje kokoontumisiin ajalle 17.1.-31.1.2022

Päivitetty 15.1.2022

Jumalanpalveluksiin voi osallistua Kuusamon Pyhän Ristin kirkkoon yhtäaikaisesti 175 henkilöä ja Käylän kirkkoon 30 henkilöä.  Seurakuntatalon isoon saliin voidaan ottaa alle 40 henkilöä.

Sama väkimäärä kirkkotiloissa on mahdollinen myös kirkollisissa toimituksissa; hautajaisissa, kastetoimituksissa ja avioliittoon vihkimisissä.

Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten jatkuminen on turvattava kaikissa olosuhteissa. Ne kuuluvat seurakunnan lakisääteisiin tehtäviin. Seurakunnilla on erityinen tehtävä luoda ihmisille toivoa ja yhteyttä sekä ehkäistä yksinäisyyttä.

Huolehdimme riittävistä turvaväleistä ja suositamme kasvomaskin käyttöä koko toimitusten ajan rokotussuojan tasosta riippumatta. Paikalle tullaan vain terveenä.

Kuusamon Pyhän Ristin kirkon kaikki jumalanpalvelukset lähetetään verkkokirkon kautta. Lisäksi tammikuun aikana kaikki jumalanpalvelukset strimataan. Linkki sekä verkkokirkkoon että striimaukseen löytyy seurakunnan kotisivuilta; striimaus - Kuusamon seurakunta

Kokoava toiminta; kerhot, kuorot yms. eivät koronatilanteen takia voi kokoontua.

Lasten ja nuorten toiminnasta on oma ohjeistuksensa. Kun koulut ovat lähiopetuksessa, myös kerhot toimivat. Lisätietoja: marika.villikka@evl.fi

Muistutamme myös mahdollisuudesta luottamukselliseen keskusteluun, yksityiseen sielunhoitoon ja ehtoollishetkeen. Pyydämme olemaan yhteydessä seurakunnan työntekijään, jos toivot vierailua yksinäisen läheisesi luona. Papit ja diakoniatyöntekijät ovat käytettävissäsi.

Antakoon virren 310:8 säkeistö meille voimaa kaiken tämän keskelle:

"Tule, Herramme, meitä nyt vahvistamaan, tule, virvoita voimalla taivaan.

Sinun tietäsi taivuta vaeltamaan, täällä suostumaan ristiin ja vaivaan.

Tue uskoamme, tue toivoamme, pidä sielumme tallella aina.

Kuule huutoamme, sinä auttajamma, kuvas kirkkaana sieluumme paina."

Taina Manninen, kirkkoherra p.050 310 5814