Tukea erityisryhmille

 

Kuusamon seurakunnassa on haluttu ottaa erityisryhmät huomioon, jotta jokainen vammastaan/sairaudestaan huolimatta voisi täysipainoisesti osallistua seurakunnan toimintaan.


Näkövammaiset

Näkövammaisia kohdataan kotikäynneillä ja vastaanotolla.

Näkövammaisten yhteyshenkilönä toimii Anne Vanttaja, p. 050-591 3441

 

 


Kuulovammaiset

Kuulovammaisia kohdataan kotikäynneillä ja vastaanotolla. Lisäksi adventinajan tapahtuma vuosittain.


Kuulovammaisten yhteyshenkilönä toimii
Anne Vanttaja, puh. 050 591 3441


Kehitysvammaiset

Kehitysvammaisten omaa toimintaa seurakunnassa ovat kerhot ja "Meidän kirkko" -kirkkohetket.

Aikuisten kehitysvammaisten iltakerho kokoontuu kerran kuukaudessa seurakuntatalon pienessä salissa. Ajankohtaa voi seurata Kirkollisista ilmoituksista Koillisanomista ja Koillismaan Uutisista ja internetistä.

Kerran kuukaudessa on kerhotuokio myös asumisyksiköissä sekä Keva-keskuksessa.

Lisätietoja saat Marjatta Karvolalta, puh. 050 591 3440


Mielenterveystyö

Mielenterveystyössä kohdataan mielenterveyskuntoutujia ja heidän omaisiaan.
Työtä tehdään kotikäynneillä ja toimistovastaanotoilla sekä järjestämällä leirejä, retkiä ja ryhmätoimintaa erilaisissa muodoissa. Yhteistyötä tehdään kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa.

Mielenterveyskuntoutujien omaisten ryhmä kokoontuu syys- ja kevätkaudella kerran kuussa.

Oman henkisen jaksamisen ja mielenterveyden kysymyksissä voit luottamuksellisesti kääntyä diakoniatyöntekijöiden tai seurakunnan muiden työntekijöiden puoleen. Yksin ei tarvitse jäädä elämän huolien ja ahdistusten keskelle.

Mielenterveystyön yhteyshenkilönä toimii diakoniatyöntekijä Maria Törmänen puh. 050 591 3438  


Omaishoitajat       

Omaishoitaja- jos haluat kuuntelijaa ja arjen asioiden yhteistä pohtimista voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään. Omaishoitotilaanteessa on monia asioita, joita on hyvä jakaa muiden kanssa.

Omaishoitajia ja hoidettavia kutsutaan kerran kuukaudessa Porkkatörmälle päiväkahville. Kokoontumisissa annetaan tietoa ajankohtaissta asioista ja tapahtumista.

Ryhmää ohjaavat Kuusamon kaupungin omaishoidosta vastaava Jenny Heikkinen puh. 050 581 4328 sekä diakoniatyöntekijä Anne Vanttaja puh. 050 591 3441.

 

Omaishoitajille järjestetään vuosittain rovastikunnallinen virkistyspäivä, virkistyspäivässä nautitaan hyvästä ruuasta ja yhdessäolosta. Lisäksi järjestetään yhteinen joulujuhla Kuusamon kaupungin ja Koillismaan Omaiset ja läheiset ry:n kanssa.

 

Linkit:

Omaiset ja läheiset - liitto ryLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Koillismaan omaishoitajat ja läheiset ryLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuusamon kaupunki omaishoitoLinkki avautuu uudessa välilehdessäTarkempia tietoja kaikista erityisryhmien tulevista tilaisuuksista saat seuraamalla Internet-sivujen tapahtumakalenteria, Koillis-Sanomien ja Koillismaan Uutisten kirkollisia ilmoituksia.


 

 

kiviä asetettu päällekkäin