Tervetuloa rippikouluun vuonna 2023!

Sivu on tarkoitettu sinulle, joka käyt rippikoulun vuoden 2023 aikana. Sinulle, jonka nuori on käymässä rippikoulua vuoden 2023 aikana. Kokoamme sivulle rippikoulujen aikataulut sekä leireihin ja päiväkouluun liittyvät ajankohtaiset asiat.

Ilmoittauminen

Rippikouluun ilmoittaudutaan paperisella lomakkeella, joka palautetaan 31.8.2022 mennessä kirkkoherranvirastoon. Ilmoittautumislomake löytyy kirjeestä, joka on postitettu vkolla 28 kaikille vuonna 2008 syntyneille, seurakunnan jäsenille. Voit halutessasi tulostaa ilmoittaumislomakkeen myös täältä. (Linkki aukeaa myöhemmin.)

Jälki-ilmoittauminen: 1.9. jälkeen palautetut ilmoittautumislomakkeet käsitellään sitä mukaa, kun lomakkeet saapuvat. Nuorille tarjotaan paikkaa siitä rippikouluryhmästä, jossa on vielä tilaa. Lisätietoja Päivi Raudaskoskelta 050 5913444.

Rippikoulun suorittaminen muualla kuin Kuusamon seurakunnassa. Ilmoittauminen tapahtuu samalla lomakkeella kuin Kuusamon seurakunnan rippikouluihin osallistuvilla nuorilla. Nuori osallistuu "tutustu kotiseurakuntaan" jaksoon Kuusamon seurakunnan toimintatavan mukaisesti.

Merkkien kerääminen/ Tutustu kotiseurakuntaan jakson suorittaminen

Rippikoululaiset osallistuvat "Tutustu kotiseurakuntaan" jaksoon itsenäisesti. Jakson aikana nuori osallistuu itsenäisesti seitsemään seurakunnan järjestämään tilaisuuteen. Nuori osallistuu itsenäisesti kahteen pääjumalanpalvelukseen, joulun ajan tapahtumaan (jokin 27.11.-6.1. välisenä aikana järjestetty tilaisuus), perjantain iltakirkkoon sekä 3 vapaasti valittavaa tilaisuuteen.

Vapaasti valittaviin tilaisuuksiin luetaan kaikki Kuusamon seurakunnan järjestämät tilaisuudet, jotka löytyvät seurakunnan tapahtumakalenterista. Lisäksi voit saada merkin kirkollisista toimituksista (avioliittoon vihkiminen, kaste, hautaan siunaaminen + muistotilaisuus), joihin osallistut.
Seuroista/ raamattuluokista yms. tilaisuuksista ei voi kerätä merkkejä.

Perjantain iltakirkko järjestetään 7.10. klo 18, 11.11. klo 18 sekä 6.1.2023 klo 18. Tilaisuuksia ei striimata. Merkin voi korvata tämän jälkeen "normi messumerkillä".

 

Tutustumismerkkejä voi kerätä myös ns. etämerkkeinä täyttämällä etämerkkilomake ja palauttamalla se Päiville lomakkeessa olevan ohjeen mukaan.

Voit ladata etämerkkilomakkeen tästä. (word -tiedosto)

Voit ladata etämerkkilomakkeen tästä. (pdf -tiedosto)

 

Merkkien lisäksi, nuori osallistuu rippikoulusunnuntaihin (josta ei saa merkkiä), lähetysralliin, pääsiäiskirkkoon sekä muihin rippikouluryhmien yhteisiin tilaisuuksiin. Ryhmien omat tapaamiset ja niiden aikataulut löydät tältä sivulta ennen joulua.

Merkkien kerääminen alkaa viikolla 29 ja päättyy 7.1.2023. Merkkivihko palautetaan rippikoulusunnuntaina 8.1.2023.

 

VINKKI:
ota kuva merkkivihkostasi, kun olet hakenut siihen uuden merkin. Miksi? Varmuuden varalta. Jos naapurin koira tai kummitädin undulaatti vahingossa syö merkkivihkon tai pesukone pesee vihkon liian puhtaaksi. Uutta merkkivihkoa hakiessasi saat "vanhat merkit" takaisin vihkoon, kun sinulla on olemassa kuva aiemmasta vihkostasi. Huomioithan, että kuvassa tulee näkyä merkkivihkon kansi, johon olet kirjoittanut selkeällä käsialalla nimesi.

Mille leirille pääsen?

Intensiivijakson eli rippikoulun ajankohta ilmoitetaan kirjeitse kaikille Kuusamon seurakunnan järjestämään rippikouluun ilmoittautuneille lokakuun aikana. Huomioithan, että ilmoitamme ajankohdan vain heille, jotka ovat palauttaneet lomakkeen määräaikaan mennessä kokonaan täytettynä.

Huomioithan jo ilmoittautumisvaiheessa mahdolliset tulevan kesän tapahtumat, mahdolliset pelireissut ja perheen yhteiset lomamatkat. Kesken leirin tai päiväkoulun ei voi lähteä reissuun.
Leirijaksoa ei saa omatoimisesti vaihtaa kaverin kanssa, vaan asiasta tulee olla yhteydessä rippikoulutyötä tekevään nuorisotyönohjaajaan.

Ennen leiriä/päivärippikoulua

Ennen leiriä/päiväkoulua ryhmät kokoontuvat omiin ennakkotapaamisiin. Ennakkotapaamisissa tutustutaan muihin ryhmäläisiin sekä isosiin ja työntekijöihin. Ennakkotapaamiset ovat osa rippikouluopetusta eli kaikkien tulee osallitua yhteisiin tapaamisiin. Ennakkotapaamisten ajankohdet vaihtelevat ryhmittäin.

Sana rippikoulu kirjoitettuna alfapet kirjaimilla.

Yhteiset tapaamiset

Rippikoulusunnuntaina kutsumme yhteiseen tilaisuuteen nuoret ja heidän huoltajansa. Sunnuntai alkaa yhteisellä messulla klo 10 Kuusamon Pyhän Ristin kirkossa, jonka jälkeen päivää jatketaan kaikille yhteisellä infolla. Päivän päätteeksi nuoret tapaavat ensimmäisen kerran omat ryhmänsä ja huoltajille järjestetään samaan aikaan omaa ohjelmaa.

Rippikoulusunnuntai järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 8.1.2023.

Lähetysralli ti 28.2. klo 16.30-19 Pyhän Ristin kirkossa ja seurakuntatalon ympäristössä

Kotiinpalaajien ja Juhani Tikkasen gospelkonsertti la 25.2. klo 18 Pyhän Ristin kirkossa

Pääsiäisen kirkkohetki viikolla 14. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin kevään aikana.